Dags att betala kvarskatt

Senast 12 november ska kvarskatten vara betald. Nytt för i år är att de flesta företagare har samma betalningsdatum som löntagare.

Från och med i år hanteras privatpersoner och företagare lika av Skatteverket vad gäller skattebesked och skatt att få tillbaka eller betala. Det innebär att datumet att betala kvarskatt närmar sig, så väl för löntagare som för företagare.

Skatteverket skickar inte ut något inbetalningskort för kvarskatten och den som vill ha ett får själv beställa det. Anledningen är att de flesta betalar digitalt.

 –  Sedan förra hösten går det också enkelt att betala via Swish. Första året var det ungefär 30 000 personer som betalade kvarskatten via Swish och de betalade drygt 75 miljoner kronor genom den tjänsten. I år tror vi att det kommer att bli många fler, säger Eva Bodén, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Sammanlagt handlar det om cirka 1,8 miljoner personer och företag som i år ska betala närmare 31 miljarder kronor i kvarskatt. Sista betalningsdatum är 12 november.

Charlotta Marténg

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat